(Foto’s) Woensdagochtend rond 9.30 uur zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een verkeersongeval op de Wilhelminasingel in Weert.

Op de voetgangersoversteek tussen de cafés ‘t Swaentje en Du Commerce was een fietsster aangereden door een personenauto. De fietsster kwam ten val en raakte gewond.

Omstanders die het zagen gebeuren boden direct eerste hulp. De auto is doorgereden na het ongeval.

De fietsster was lichtgewond geraakt en is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie startte meteen een zoekactie naar de ‘kleine lichtblauwe auto’.

Getuigen

De politie heeft met een getuige gesproken, maar spreekt het liefst nog meer getuigen van het ongeval. Heb je meer informatie over het ongeval? Bel dan met de politie Weert via 0900-8844.

2 REACTIES

  1. Ik hoop dat het goed gaat met de fietsster. De voorrangssituatie is op dat punt ook erg onduidelijk. Voetgangers hebben voorrang (zebrapad). Voor fietsers is het gewoon een gelijkwaardige kruising. Dus fietsers van rechts hebben voorrang en fietsers van links niet.
    Komt een fietser uit de stationsstraat of langstraat dan heeft hij op het eerste zebrapad voorrang en op het tweede niet.

  2. De Wilhelminasingel/Langpoort is een voorrangsweg. Alle uitgaand verkeer, met uitzondering van voetgangers, uit de Stationsstraat en de Langstraat, moet verkeer op de Wilhelminasingel voor laten gaan.

Comments are closed.