Belangrijke stap woningbouw Budel

Plaats een reactie

Budel – Op maandag 26 november tekenden de gemeente Cranendonck en woCom de overeenkomst voor de bouw van vijftien woningen op het perceel aan de Nieuwstraat 55 in Budel.

Enkele jaren terug kocht woCom het perceel waar voorheen garage Verhoeven was gevestigd. De economische crisis en de veranderende woningmarkt en woningbehoefte beïnvloedden de planontwikkeling. Nu zijn de plannen definitief. Tijdens de informatieavond voor omwonenden, op 17 september, werden deze plannen positief ontvangen.

In totaal gaat woCom vijftien woningen bouwen: vijf levensloopbestendige woningen op de begane grond en tien woningen op de 1e en 2e verdieping. De woningen op de begane grond hebben een voor- en achtertuin, de maisonnettewoningen hebben een balkon aan de voorzijde. WoCom heeft de ambitie om energieneutraal te bouwen. In de nieuwe woningen ontbreken daarom de gasaansluitingen en wordt er straks gebruik gemaakt van een warmtepomp en zonnepanelen. Parkeren kan aan de achterzijde van het gebouw, waar 21 parkeerplaatsen komen te liggen.

De voorbereiding voor de bouw zijn inmiddels al volop bezig. De verwachting is dat woCom in de tweede helft van 2019 met de feitelijke bouw begint. Met de ondertekening van de overeenkomst is daarvoor een belangrijke stap gezet.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie