Een transportbedrijf uit Weert moet definitief een boete betalen van €160.000,- die de Inspectie SZW het al eerder had opgelegd.

De Raad van State heeft onlangs besloten dat de boete terecht is gegeven. Ook een Roemeense zusteronderneming moet hetzelfde bedrag aan boete betalen. Twintig vreemdelingen waren in dienst van het Roemeense bedrijf en reden in Nederland op vrachtwagens van het Weerter bedrijf.

De zaak loopt al sinds 2013. In dat jaar constateerde de Inspectie SZW dat de transportonderneming twintig Roemeense chauffeurs liet rijden zonder een tewerkstellingsvergunning. Toentertijd hadden Roemenen die nog nodig. Daarmee overtrad de transporteur de Wet arbeid vreemdelingen.

Ook de Roemeense zusteronderneming die de Roemenen leverde, werd hiervoor beboet. In 2015 kregen beide ondernemingen de boete opgelegd. Zij besloten hierop in beroep te gaan, tot aan de Raad van State. De hoogste bestuursrechter heeft nu de boete in stand gelaten.

Lees de uitspraak (PDF)

https://iwdg.nl/2SSrf0h

10 REACTIES

  1. De Gemeente gaat nu ook facilliteren dat we deze werkslaven in afgeschreven panden een knusse ‘woning’ kunnen betrekken. Dat scheelt vorlopig weer sloopkosten.

    Het was eerst illegaal op het HorneQuartier, maar met wat gedooggefoefel is dat weer rechtgebreid.

Comments are closed.