Dronken automobilist wil vluchten

Ingestuurde foto

(Foto’s) Afgelopen nacht heeft om 1.10 uur een aanrijding plaatsgevonden op de St. Jozefslaan. Eén persoon is aangehouden.

Een 33-jarige automobilist uit Belgie was tegen een andere auto aan gebotst. Volgens buurtbewoners raakte door de klap nog een auto beschadigd. De bestuurder die de aanrijding veroorzaakte probeerde in zijn zwaar beschadigde auto te vluchten, zo bevestigt ook een woordvoerster van de politie. Maar ver kwam hij niet meer.

De toegesnelde agenten lieten de bestuurder een blaastest ondergaan. Daaruit bleek dat hij onder invloed van alcohol was. De hoeveelheid alcohol in z’n bloed was zodanig veel dat zijn rijbewijs werd ingenomen.De man is vervolgens aangehouden voor artikel 7 en 8 (Wegenverkeerswet en voor alcohol in het verkeer), aldus de politie.