Extra controles bij St. Maartensvuren

Algemeen Informatie Weert Reageer 1 min. leestijd

De St. Maartensvuren zijn een jaarlijkse traditie waar veel volwassenen maar vooral kinderen naar uitkijken. Om de veiligheid van iedereen te waarborgen gaat de gemeente rond 11 november extra handhaven. Dit is noodzakelijk omdat St. Maartensvuren in het verleden gevaarlijke situaties veroorzaakten. Overtredingen kunnen leiden tot een dwangsom.

De gemeente gaat er van uit dat inwoners de voorschriften naleven en dat het niet zo ver hoeft te komen om handhaving in te zetten.

Veiligheid staat voorop

In het verleden is vaker geconstateerd dat bij het stoken van St. Maartensvuren te vaak voorschriften werden overtreden. Er ontstonden zéér gevaarlijke situaties. Op verzoek van burgemeester & wethouders is het beleid op de vuren aangescherpt. De brandweer en de ambtenaren Vergunningen, Toezicht en Handhaving zijn verantwoordelijk om te bepalen of de situatie veilig is. Aanwijzingen moeten dus altijd opgevolgd worden.

Aanvraag

Meldingen voor een St. Maartensvuur moeten uiterlijk maandag 5 november bij de gemeente binnen zijn. Het meldingsformulier en informatie over de voorschriften staan op www.weert.nl.

Vragen?

Heb je nog vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving van de gemeente Weert, telefoon (0495) 575 244.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie