Foto via: Fanida Kadra

Video – Een prinses carnaval bij de Rogstaekers, dat zou volgens raadslid Fanida Kadra (PvdA) geweldig zijn. Ze diende onlangs bij de raadsvergadering een voorstel in om dit mogelijk te maken. Er werd even kort over gediscussieerd waarna het voorstel werd verworpen door de andere raadsleden.

De discussie werd ook opgepikt door RTL Late Night (met Twan Huys). Verslaggever Lex Uiting dook met Fanida Kadra cafe de Tramhalt in om eens kijken wat anderen ervan vinden. Veel mensen vinden dat de huidige traditie behouden moet blijven, dus alleen een ‘prins’. De vastelaovendj-vereniging in Weert wilde niet ingaan op de discussie en daarom ging Lex naar Venlo om daar eens te peilen. Ook daar zijn ze voorstander om de huidige traditie te behouden.

Tafelgasten

TV-persoonlijkheid Patty Brard en advocaat Jan-Hein Kuijpers zaten aan tafel bij RTL Late Night en gaven hun mening over een prinses carnaval. Volgens Patty kunnen de dames zelf ook een vereniging oprichten en een prinses carnaval uitroepen. Advocaat Jan-Hein Kuijpers: “Ik vind dat het zonder meer zo moet kunnen. Als de prinses flink bier kan drinken is ze zonder meer geclassificeerd.”

Video via Youtube

https://youtu.be/KCbUxMlycxM

3 REACTIES

  1. het voorstel is natuurlijk om aandacht te krijgen.
    doch ze heeft een punt.
    het is niet meer van deze tijd om delen van de bevolking ( vrouwen) uit te sluiten.
    En dan krijgen ze nog overheid subsidie ook.
    Ik vraag mij af of dit wel kan in de maand van het respect

Comments are closed.