Mobiel uitkijkplatform bij Kettingdijk

Foto door: Natuurmonumenten

Vanaf 22 november kun je de natuur bij de Kettingdijk, ten zuiden van Weert en Altweerterheide geheel anders beleven.

Natuurmonumenten heeft haar gloednieuwe mobiele uitkijkplatform naast het dynamische natuurgebied geplaatst. Het platform is te bereiken vanuit het kruispunt Bocholterweg – Kettingdijk. De geheel verbouwde container is vrij toegankelijk en biedt iedereen een prachtig uitzicht op de Kettingdijkse moerasnatuur in ontwikkeling. Men kijkt hiermee veilig en vertrouwd vanaf 3 meter hoogte en zal verrassende waarnemingen kunnen doen. Geniet van de overvliegende en rustende vogels, ontdek figuren in de wolkenhemel, spot het vosje of ree aan de bosrand.

Voor jong en oud

Boswachter Yvonne van Moll van Natuurmonumenten licht het concept toe: “We dagen hiermee de passerende wandelaar en fietser actief uit om dit natuurterrein in te gaan en het platform te beklimmen. Het decor met de heringerichte Kettingdijk is al uniek, maar met dit vernieuwde uitzicht raak je niet snel uitgekeken. Het is een mooi en robuust uitkijkplatform voor jong en oud. Ik durf te wedden dat menige doortrappende fietser op weg naar het volgende fietsknooppunt nu toch even afstapt en er de tijd voor de natuur neemt”.

Spiegel-selfie

Het platform heet “BuitenBeeld” omdat het een markante kijk op het buitengebied mogelijk maakt. Behalve het uitzichtspunt op het dak van de container zijn er ook spiegelplaten op de zijkanten aangebracht. Zo word je meteen een onderdeel van het landschap om je heen. Een spiegel-selfie is zo gemaakt en kan via #buitenbeeld in de social media gedeeld worden.

Het platform is in eigen beheer ontwikkeld en gerealiseerd. Eind december verhuist “BuitenBeeld” naar de natuur in het Dommeldal. Natuurmonumenten plaatst het platform op boeiende uitzicht- en werklocaties in de natuurgebieden die zij beheert. Meer informatie, ervaringen van bezoekers en de kalender van de parkeerplaatsen in de natuur vind je terug op www.natuurmonumenten.nl/buitenbeeld.