Nieuwe hoogheden Beesterbolle

(Foto’s) Tijdens de Duitse avond in café De Hook zijn zaterdagavond Vorst Leon Princen en Kanselier Ron Bruijnaers van V.V. de Beesterbolle geïnstalleerd. De installatie gebeurde door wethouder Geert Gabriels.

Leon volgt vorst Bert Menzink op, hij loopt al vele jaren mee in de Vastelaovundj-wereld als lid en secretaris van V.V. de Wiepkes en is al meer dan 11 jaar spreekstalmeester bij de Beesterbolle. In 2015 was hij de man die voorop ging als Kestieëlhieër en sindsdien ook lid van de vereniging. In 2017 is hij bestuurslid geworden. Leon woont samen met zijn vriendin Esther Koppen op het Franciscanenhof op de Biest.

Ron volgt Jac Hendrikx op als kanselier, hij was Kestieëlhieër in 2010 en sindsdien ook lid van de vereniging. Daar is hij betrokken bij verschillende commissies zoals PR en Kestieëlhieër- begeleiding. Ron woont met zijn vrouw Laura en de kids op de Penitentenstraat.

Zaterdagavond werden de nieuwe hoogheden van de vastelaovendj-verenging officieel geïnstalleerd. De bedankten hun voorgangers die mede aan het roer hebben gestaan om de vastlaovendj te laten bruisen in de wijken Biest en Molenakker. De vereniging is de afgelopen jaren gegroeid en wethouder Gabriels sprak daarvoor zijn waardering uit. Vastelaovendj hoort in de Weerter cultuur. Met de twee nieuwe hoogheden worden de activiteiten van V.V. de Beestebolle vol enthousiasme voorgezet.