Opnieuw een Rugbyclub in Weert

Plaats een reactie

Weert heeft sinds kort weer een rugbyclub. De trainingen zijn begonnen en iedereen die interesse heeft in rugby is van harte welkom. Op termijn hoopt Victorians Rugby Club uit te groeien tot een volwaardige rugbyclub in Weert.

Snelst groeiende sport

Rugby is de snelst groeiende sport in Nederland. Vanaf 5 jaar kun je lid worden van de club. Het is een sport voor iedereen, jong en oud, groot en klein. Rugby draait om respect voor iedereen. Het vooroordeel dat rugby een harde, gevaarlijke sport is, dient gelijk ontkracht te worden. Rugby is bijvoorbeeld minder gevaarlijk dan voetbal. Er zijn strikte regels, het gaat niet erom om elkaar de grond in te werken. Het gaat om techniek, balvaardigheid en inzicht. Bijvoorbeeld de jeugd mag geen tackles op elkaar uitvoeren, de focus ligt daar allereerst op balvaardigheid.

Respect

Daarnaast is respect enorm belangrijk. Je gaat nooit tegen de beslissing in van de scheidsrechter, dat wordt meteen geleerd. Sportiviteit en Gentlemenschap op en naast het veld is een must. Plezier, kameraadschap, discipline en respect, zowel op het veld als daarbuiten, daar draait het om bij de Victorians.

Rugbyclub Victorians

De club is door spelers, voor spelers opgericht. Het doel van rugbyclub Victorians is om uit te groeien tot een volwaardige rugbyclub in Weert met teams voor de jeugd en senioren, zowel bij de mannen als vrouwen. Er hebben zich inmiddels al een aantal jongeren en volwassenen gemeld. Op dit moment hebben we training op maandag om 18:30-19:30 voor de jeugd (tot 14 jaar) en van 19:30-21:00 voor de senioren. De training is op het sportpark Boshoven (op de FC Oda trainingsveld naast het honkbalveld). Het is een open training dus iedereen die geïnteresseerd is, kan vrijblijvend komen en mee trainen om te zien of rugby bij hen past.

Wil je meer weten? Kijk dan op de website www.victoriansrugby.nl of email [email protected] of bel +31627045353 / +31658751939.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
Geef jouw reactie