Boekje voor mensen met smalle beurs

Plaats een reactie

Sinds het voorjaar van 2016 is Weert een burgerinitiatief rijker, namelijk de Weerter Minimagroep. Een groep gedreven mensen die zich inzet voor mensen met een smalle beurs. Bijna alle leden zijn ervaringsdeskundige en kennen dus als geen ander de problemen waar mensen met een minimum inkomen tegenaan lopen. Zij zijn nu druk bezig met het maken van hun tweede boekje.

Initiatieven Weerter Minimagroep

De Weerter Minimagroep (WMG) biedt een luisterend oor aan minima en wijzen hen de weg. De groep wil ook bereiken dat mensen zich niet meer schamen voor hun situatie. Dit gaat de Weerter Minimagroep heel goed af. Ze worden veel gevraagd voor gesprekken bij instanties en de gemeente ziet hen als een serieuze gesprekspartner. Daarnaast heeft de groep twee keer in de week een aanschuiftafel (AST), één bij Fatima Aan Zet en de andere in het Keenter Hart. Een Aanschuiftafel ook wel AST genoemd is een tafel waar mensen op een laagdrempelige manier samen komen voor een kop koffie of thee met een leuk gesprek of een activiteit. Daarnaast hebben we ook een kleding service op woensdag waar mensen met een kleine portemonnee gratis kleding kunnen komen halen.

Nieuw boekje

De WMG is het laatste jaar hard bezig geweest om aan de weg te timmeren en Weert te laten zien wie ze zijn. Er is een boekje uitgegeven. Eén van de groepsleden zegt hierover: “Ons boekje werd ten harte genomen waar we erg trots op zijn. Vandaar dat we ook dit jaar een nieuw boekje willen uitgeven. We zijn er achter gekomen dat de mensen blij zijn met alle informatie maar ook de kortingsbonnen waren heel erg in trek. Vandaar dat we het iets anders gaan aanpakken. We noemen het nu dan ook het kortingsboekje, met informatie en leuke tips natuurlijk, dat blijf de rode draad in het boekje”.

De Weerter minima groep heeft een duidelijke aanpak hoe ze dit boekje verder willen verspreiden in Weert. “Het is de bedoeling dat ondernemers, instanties en verschillende zorg- en welzijn organisaties hier aan mee gaan doen en ons boekje vullen met kortingsbonnen, informatie en tips”.

Steun de Weerter Minimagroep

Wil je vanuit jouw organisatie (weer) deelnemer aan het boekje? Stuur dan een mail met: Maximaal drie regels informatie, een logo, de korting bon, een link en andere relevante gegevens voor 30 november 2018 naar [email protected]. Ook als jij je graag wil inzetten voor minima, hulp zoekt, of het kortingsboekje wil ontvangen, mail dan naar [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie