Nederweert – Dit jaar zullen zowel de jeugdprins als de grote prins van de Pinmaekers in Nederweert op zondagmiddag 25 november 2018 worden uitgeroepen. De uitroeping zal plaats vinden in de Pinnenhof in Nederweert. De middag begint om 13.33 uur en zit boordevol muziek, show en amusement.

Lidjeskonkoer

Voorafgaand aan de prinsuitroepingen zal de nieuwe vastelaovundjschlager 2019 worden gekozen. Vier deelnemers zullen strijden om de hoogste eer:
Celine met: Dae kik
Djuu Toch met: Overslaon
De Sterre van Steer met: Doorgaon
DZN: Heivers

De liedjes worden beoordeeld door een deskundige jury te weten: Hans Sieben, Peter Stultiens en Germa Camp. Daarnaast zullen de 11 prinsenkandidaten samen ook een stem vormen.

Jeugdprinsenpaar

Net als in voorgaande jaren zal ook in 2019 de jeugd van Nederweert weer nauw betrokken worden bij de vastelaovundjviering. Het jeugdprinsepaar zal door de leden van de juniorenafdeling op een schitterende wijze worden gepresenteerd.

Veel muziek en show

De middag zal een muzikale en show happening zijn met optredens van o.a. Celine, DZN, Tommè-dèh, Dansmarietjes de Ni-jwieërter Pinkus en Hofkepel Klein mer Neugter.

Bjorn van Berkel

Tussen de prinsuitroeping door zal Bjorn van Berkel Nederweert in de juiste stemming brengen. Bjorn stond al diverse keren in de finale van het LVK. Aansluitend zal de groeëte prins van Nederweert worden gepresenteerd.

11 kandidaten

De Pinmaekers hebben er ook dit jaar weer voor gezorgd dat heel Nederweert bij de uitroeping betrokken is door maar liefst 11 kandidaten te presenteren, de kandidaten zijn te vinden op www.pinmaekers.nl of Nederweert24.

Uitroeping

Het lidjes konkoer en de uitroeping van de prinsen is een aaneenschakeling van optredens en presentaties welke elkaar in hoog tempo opvolgen. De presentatie is in handen van Jos Willekens. De entree is gratis