In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie een voertuig op de parkeerplaats Meiberg naast de A2 gecontroleerd.

Tijdens de controle bleek dat de inzittenden inbrekerswerktuigen bij zich hadden. Ook vonden de agenten gestolen kentekenplaten in de laadruimte. De kentekenplaten bleken dezelfde avond in Kinrooi te zijn gestolen, zo meldt de politie vandaag via Facebook.

Alle drie de inzittenden werden aangehouden voor verder onderzoek. Een van de inzittenden had tevens nog onbetaalde bekeuringen openstaan, deze heeft hij meteen betaald. De bestuurder, een 33-jarige man uit Linne, zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden. Of dit drietal betrokken is geweest bij eerdere inbraken in het Weerterland is nog niet gebleken.

Er is de afgelopen week opvallend veel ingebroken, maar liefst 9 keer in Weert en Nederweert (Graswinkel 6x, Groenewoud 1x, Centrum 1x en Nederweert 1x).

Blijf alert en meldt verdachte situaties altijd via 112!