Succesvol NK voor Reddingsbrigade

Algemeen Sport Weert Reageer 1 min. leestijd

Zondag vond in het zwembad in Gouda het Nederlands Kampioenschap Lifesaving individuele onderdelen plaats. Vroeg in de ochtend vertrokken 13 zwemsters en zwemmers van de Reddingsbrigade Weert in de leeftijd van 9 tot en met 14 jaar om te strijden voor medailles en nieuwe persoonlijke records.

Voor de pauze zwommen alle zwemmers twee onderdelen en hierbij werden ondanks de zenuwen toch al de nodige persoonlijke records gezwommen. Dyonne Klomp opende meteen zeer sterk met een internationale 1e plaats bij het hinderniszwemmen en een 2e plaats bij het ringduiken met zwemvliezen. Op beide onderdelen werd zij ook Nederlands Kampioen.

Na de pauze ging de strijd in volle vaart verder en sneuvelden persoonlijke records met soms wel 3 seconden. Een aantal zwemmers en zwemsters kwam dicht bij het podium in de buurt, maar uiteindelijk was het weer Dyonne, die er met de prijzen vandoor ging.

Internationaal werd ze 2e op de reddingswisselslag en het ringduiken en 1e bij het onderdeel superlifesaver. Op alle drie de onderdelen werd ze hiermee ook Nederlands Kampioen en ze zette zelfs nog twee Nederlandse records op haar naam. Prestaties van alle zwemmers en zwemsters om trots op te zijn!

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie