Tensor Teams uitstekend van start

Plaats een reactie

Op zaterdag 3 november was de start van het wedstrijdseizoen voor de heren met de kwalificatiewedstrijden voor het bondskampioenschap teams. Deze kwalificatiewedstrijden vonden plaats in Sportcomplex de Meent in Alkmaar. Voor Tensor Turnen Weert deden er maar liefst drie teams mee aan deze kwalificatiewedstrijden.

Bij deze kwalificatiewedstrijden turnen per toestel vier turners, de beste drie cijfers tellen mee in de score. De zes teams welke uiteindelijk de hoogste eindscore hebben behaald gaan door naar de finale van het NK Teams op 18 november in Nijmegen.

Team 1

Team 1 (niveau 15) bestond uit Stan Smits van Waesberghe, Roel Geerlings, Niels Boelens, Wouter van den Brandt en Sef Jungheim.

De wedstrijd begon voor de jongens goed op het eerste toestel sprong. Alle jongens sprongen gedegen en behaalde een mooie scoretotaal. Niels had hier de hoogste score van alle jongens. Het tweede toestel was brug. Door kleine foutjes bleven hoge scores uit. Toch werd ook hier een mooie eindscore bij elkaar geturnd. Aan de rekstok was de laatste weken nog veel en hard gewerkt hierdoor verliepen de meeste oefeningen lekker. Roel behaalde op rek de hoogste score van alle jongens. Op vloer werd met de hele ploeg een grote stap gezet. Zaterdag was het een genot om naar te kijken. De ene strakke oefening na de andere. De hoogste teamscore voor vloer was dan ook voor de Tensormannen. De voltige is altijd moeilijk en hierdoor spannend. Een beetje nerveus werden de oefeningen afgewerkt. Met een bevredigende teamscore werd het verschil met de concurrenten onder controle gehouden. Tenslotte was er het laatste toestel ringen. Vol vertrouwen begonnen alle turners aan hun laatste oefening. De spanning was om te snijden en de jongens vochten zich er doorheen. De eindscore van het team was meteen ook de hoogste teamscore op ringen.

Alle inspanning werd beloond met een 2e plaats in deze kwalificatie. Over 2 weken mogen de jongens in de finale hun oefeningen laten zien en proberen het hoogst haalbare te halen, ze gaan voor GOUD.

Team 2

Team 2 (niveau 8) bestond uit Coen Gielen, Rik Kneepkens, Kay Driessen, Kaj Peek en Jonah Franzen.

Na de jongste heren van Team 1 was het in de middag de beurt aan de jeugd turners van Tensor in de keuze oefenstof. Het van te voren gestelde doel was om een teamscore van 180 punten bij elkaar te turnen.

De start was op vloer. Alle heren lieten een stabiele oefening zien die elkaar maar weinig ontliep. Ook in de keuze oefenstof is voltige het toestel wat de meeste problemen oplevert. Coen en Kaj lieten een complete oefening zien zonder val of grote fouten. Het doel om hier verlies te beperken was geslaagd. Op de ringen kreeg het team een positieve flow. De ene strakke oefening na de andere werd geturnd. De vierde turner Rik turnde zo strak dat hij de 2e hoogste score van de wedstrijd behaalde. Op sprong was het de beurt aan Kay Driessen. Hij maakte een tsukahara en landde hem strak. Hiermee had hij de 2e hoogste score van de wedstrijd.

De mannen zaten helemaal in de wedstrijd en wisten dat ze dicht hij hun doel zaten. Op brug werd goed geconcentreerd geturnd wat resulteerde in een monsterscore voor Rik. Op rekstok werd de wedstrijd stabiel afgesloten met een hoogtepunt voor Kaj, hij turnde voor de eerste keer de reuzenslinger in een wedstrijd.

Uiteindelijk kwamen de mannen op een puntentotaal van 187,5. Het doel was ruimschoots bereikt. Hiermee stonden ze op de 7e plaats en misten ze op een haar na een plekje in de finale. Toch tevreden en blij met de geweldige sfeer van de wedstrijd keerden de mannen huiswaarts.

Team 3

Team 3 (niveau 4) bestond uit Shane Muchow, Don Lamers, Xander Koole, Jasper Versantvoort en Joël Thanos

In de laatste wedstrijd op zaterdagavond kwamen de heren van Tensor Team 3 in actie. Zij kwamen uit in de hoogste categorie, senior 1e divisie, en waren omringt door andere op hoog niveau turnende teams. Voor Shane en Don was het de eerste echte wedstrijd na een lange blessureperiode. Het doel van de mannen was dan ook om een gezellige wedstrijd als team te turnen en meteen te kijken hoe goed zij weerstand konden bieden in al het turngeweld.
De mannen begonnen op het toestel ringen, waar ze helaas punten moesten toegeven op de rest. Op sprong haalden de Weerter mannen alles uit de kast en behaalde de hoogste teamscore van de dag. Twee gestrekte tsukahara’s en een gehurkte kasamatsu waren goed voor maar liefst 36,750 punten. Opgetogen ging het team naar brug waar de goede sfeer opnieuw resulteerde in hoge punten. De mannen hadden er plezier in en de oefeningen kwamen mede hierdoor goed uit de verf. Xander liet de beste brugoefening van zijn leven zien en op vloer lieten Shane en Joël een super oefening zien. Jasper mocht de wedstrijd afsluiten op voltige en kreeg voor zijn oefening complimenten van de juryleden.
De heren beseften dat er hier en daar nog dingen zijn die beter kunnen maar waren erg tevreden met het resultaat. De heren zijn als 4e door naar de finale van het Bondskampioenschap Teams. Een TOP prestatie!

Voor meer info www.tensorturnenweert.nl ofhhttps://www.facebook.com/tensorturnenweert

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie