Première Van Horne compositie

Algemeen Weert Reageer 1 min. leestijd

(Foto’s/video) In het kader van het van Hornejaar 2018 heeft de Kerkelijk Harmonie St. Joseph 1880 aan componist Rob Goorhuis de opdracht gegeven om een passend muziekwerk te componeren. Deze opdracht heeft hij met beide handen aangegrepen, hetgeen geleid heeft tot deze prachtige compositie voor harmonieorkest. De componist viert met “Van Horne” ook tevens zijn 40-jarig jubileum als componist.

Met het muzikale eerbetoon “Van Horne” vult harmonie St. Joseph 1880 een muzikaal gat in de geschiedenis. Want ter ere van de heldhaftige levens van Willem van Oranje en Lamoraal van Egmont waren al bekende muziekstukken gemaakt. Ons volkslied Wilhelmus is een ode aan Willem van Oranje en de klassieke Egmont Ouverture van Ludwig van Beethoven is opgedragen aan Lamoraal van Egmont. De derde persoon van dit illustere driemanschap, de Weerter Graaf Philips van Horne, moest het tot op heden echter zonder muziekstuk doen.

Zondag vond in de Dekenale St. Martinuskerk in Weert de première plaats van de Van Horne compositie. Hier ligt ook het hart van Philips van Horne begraven. Bekijk een impressie.

Fragment van compositie Van Horne

https://youtu.be/iYf7497QiCk

[nggallery id=’7263′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie