Muurschilderingen komen tot leven

Algemeen Weert 1 reactie 2 min. leestijd

De eerste twee Philips van Horne muurschilderingen in Weert zijn een feit. Je hebt er vast al over gehoord of gezien. Deze murals verbeelden het verhaal van de graaf van Horne, een verhaal dat bij velen nog onbekend is.

Om de muurschilderingen kracht bij te zetten zijn er informatiebordjes gemaakt die bij de muurschilderingen zijn geplaatst op het Munttheater en Theater de Huiskamer.
De teksten zijn geschreven door Bas Rompa uit Weert.

De schildering bij het Munttheater verhaalt over het bourgondische leven van Philips van Horne en zijn kompanen Lamoraal van Egmond en Willem van Oranje. Meer daarover is te lezen op het bord aan de buitenzijde van Taverne De Oude Munt aan de Muntpromenade. Bij de muurschildering aan het St. Raphael pad, op de zijgevel van Theater de Huiskamer, wordt de onthoofding van Philips van Horne uitgebeeld. Je kan er meer over lezen op het bord bij de mural.

Animaties en website

Op de infoborden staat een QR code die via de fotofunctie van de iPhone linkt naar de website www.muurkunstweert.nl. Op de website krijgen bezoekers meer informatie, een film en animaties te zien waarin op ludieke wijze meer wordt verteld over de rijke geschiedenis van Philips van Horne. Van elke mural wordt door het bedrijf de Beeldentemmers uit Budel een animatie gemaakt die de muurschildering tot leven brengt.

Blijvende herinnering

De murals zijn een blijvende herinnering aan het Van Hornejaar in Weert. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Weert, Stichting Provisius, het Prins Bernhard Cultuurfonds en enkele sponsoren. Het project wordt gerealiseerd door Stichting de Verbeelding en Stichting Getting Up.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie