Parkeeradvies Huis van Nicolaas

Plaats een reactie

In de Biest, tussen de Boerhaavestraat en de Philips van Hornestraat, wordt vanaf medio november tot half december aan de riolering gewerkt.

De werkzaamheden worden uitgevoerd zonder de straat open te breken. Dat kan dankzij de renovatietechniek ‘relining’. Daarbij wordt de riolering van binnenuit gerenoveerd. Aan de binnenkant van het riool wordt een zogenaamde kunststof kous ingebracht. Door kunsthars uit te harden met UV-licht, hecht deze kous zich aan het bestaande riool. Het gerenoveerde deel wordt daardoor binnen één dag weer aangesloten op het riool. Naast die renovaties worden ook een kleine reparaties uitgevoerd. Ook deze zijn van korte duur.

De overlast van de werkzaamheden worden zoveel mogelijk beperkt. Omwonenden worden geïnformeerd door de aannemer. Ter plaatse worden verkeersmaatregelen genomen. Er worden wegafzettingen en verkeersregelaars ingezet. De omleidingsroute staat aangegeven op gele borden.

Huis van Nicolaas

Voor het bezoeken van het Huis van Nicolaas (19 november t/m 4 december) gelden de volgende zaken:
– Groepen kunnen worden afgezet recht tegenover Huis van Nicolaas, Kloosterstraat 3. Daarna dienen de voertuigen van deze locatie te vertrekken.

– Touringcars mogen parkeren ter hoogte van Graafschap Hornelaan 116. Loopafstand tot Huis van Nicolaas is circa 7 minuten.

– Auto’s dienen parkeergelegenheden in het centrum te gebruiken (Kasteelplein / Stadhuisplein). Loopafstand bedraagt circa 6 minuten.

– Er rijdt een gratis pendelbusje vanuit de binnenstad naar het Huis van Nicolaas, van woensdag tot en met zondag tussen 13.00 uur en 16.30 uur. De opstapplaats is de laad- en losplaats op de Wilhelminasingel bij de toegang naar de Nieuwe Markt.

– Vanuit de Kasteelsingel / Emmasingel wordt een extra bord geplaatst voor voetgangers naar het Huis van Nicolaas.

Planning

Voor de renovatiewerkzaamheden geldt globaal de volgende planning:

Week 47: Uitvoeren plaatselijke reparatie en voorbereidingen
Week 48: Afsluiting Biest en voorbereidende werkzaamheden voor de renovatie
Week 49: Uitvoeren renovatie riolering
Week 50: Afronding en openstellen Biest

Meer informatie

Heb je vragen over de werkzaamheden? Kijk dan op www.gmbinuwbuurt.eu of neem contact op met GMB Rioleringstechnieken, projectleider Bart Schoemaker. Hij is bereikbaar via telefoonnummer (088) 885 42 00 en [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie