Drakenbootfestival op het kanaal

Inschrijving start 12 januari 2019 voor nieuw festival in Weert: het Kiwanis DrakenbootFestival. Spectaculaire drakenbootrace op 29 juni 2019 op de Zuid-Willemsvaart, gezellige festiviteiten voor jong en oud aan de Werthaboulevard en een spetterend optreden van de bekende band Guarantee.

Na 12 jaar de PinksterCuliance te hebben georganiseerd haalt Kiwanis Weert ten behoeve van het goede doel de 2000 jaar oude Chinese traditie naar Weert: een groot aantal teams strijdt op 29 juni 2019 om de eerste plek in een sportieve en gezellige drakenbootrace in het kanaal bij de stadsbrug.

Jeugd in Beweging

De opbrengst van het Drakenbootfestival wordt gedoneerd aan het goede doel: ‘Jeugd in Beweging Weert’. ‘Jeugd in Beweging Weert’ staat voor een noodzakelijke trendbreuk in de toename van het gewicht en in het ontstaan van chronische aandoeningen. Overgewicht is één van de grootste bedreigingen van onze volksgezondheid. De helft van alle volwassenen leeft op dit moment met overgewicht, kijkend naar de cijfers van de opgroeiende generatie van nu, voorspelt dat niet veel goeds voor de toekomst van Nederland. Kinderen die opgroeien met overgewicht leven minder lang in goede gezondheid. Door het aanbieden van projecten, waarbij de jeugd wordt gestimuleerd meer te bewegen, zet ‘Jeugd in Beweging’ zich in voor een positieve gezondheid voor de jeugd in Weert.

Inschrijving Drakenbootrace

Om van het Drakenbootfestival een succes te maken zijn sponsoren onmisbaar. Meedoen met een team aan de Drakenbootrace betekent geven aan het goede doel. Een drakenbootteam bestaat uit een trommelaar en zestien peddelaars. Zowel particulieren (buurtverenigingen, sportverenigingen, vrienden en/of familie) als bedrijven kunnen zich vanaf 12 januari 2019 aanmelden voor deze spectaculaire race.

Op de website kiwanis.nl/weert is alle informatie hierover te vinden. Meedoen aan de Drakenbootrace betekent een topdag beleven met collega’s, vrienden en/of familie in hartje Weert.