Verdachte ontvoering vrijgelaten

De man die ervan wordt verdacht op 6 juni van dit jaar een 6-jarig meisje te hebben ontvoerd is vandaag door de rechtbank vrijgelaten. Verdachte Tim G. uit Weert zat sinds zijn aanhouding in voorarrest.

Dinsdag vond in de rechtbank een pro-formazitting zitting plaats. Tijdens deze zitting gaf de verdachte aan zich niks meer te kunnen herinneren van de ontvoering. In een eerder stadium zou hij tegenover een psycholoog en de reclassering hebben toegegeven het meisje te hebben ontvoerd, zo melden 1Limburg en De Limburger.

De verdachte werd een week na de korte ontvoering in zijn woning aangehouden. De man wordt ervan verdacht het 6-jarig meisje korte tijd in een auto te hebben meegenomen vanaf de Maastrichtstraat in de wijk Groenewoud. Tegenover de politie zou hij ook hebben verklaard dat hij zijn geslachtsdeel heeft laten zien aan het meisje.

Wanneer het proces inhoudelijk wordt behandeld is nog niet bekend. In de tussentijd mag de verdachte de zitting thuis afwachten.