Grote Kersthappening

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd

Samen met de jubilerende Philips van Horne organiseren PSW, basisschool Aan de Bron en Kinderopvang Humanitas, op donderdag 20 december, tussen 16.00 en 20.00 uur een grote Kersthappening nabij het Aan de Bronpark, in het gebied Herenstraat, Wertastraat en Maaslandlaan.

Onder de naam ‘Verbinding in de Wijk’ worden de diverse locaties die meedoen aan deze unieke ‘Kersthappening’ via een lichtjesroute met elkaar verbonden. De toegang is gratis.

Op elke locatie worden er, in een feeërieke kerstsfeer, talloze kerstproducten verkocht en zijn er lekkernijen en drankjes te koop. Ook kunnen bezoekers diverse (kinder-)workshops volgen, zoals kerstdecoraties maken, kerstkoekjes versieren, kleurplaten inkleuren etc. Leden van scouting St. Maarten verzorgen de vuurkorven tussen de diverse gebouwen.

Op twee tijdstippen (16.30 uur en 17.30 uur) zijn er, in de aula van de Philips van Horne, optredens van het Weerter Mannenkoor. Ook de Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 geeft tussen 18.30 en 19.00 uur acte de présence. Leerlingen van de clusters muziek zorgen eveneens voor een sfeervolle muzikale omlijsting.

Vrijwilligers van het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof zijn aanwezig met diverse oude ambachten en docenten, cliënten van PSW, leerlingen van de Philips van Horne en Aan den Bron verzorgen een levende Kerststal. Bezoekers kunnen op de foto met de Kerstman tijdens een echte ‘Meet & Greet’. Diverse medewerkers lopen, verkleed in Anton Pieckstijl, rond om de kerstsfeer nog meer glans te geven. Bewoners van Woonzorgcentrum Hornehoof worden door leerlingen van de Philips van Horne opgehaald om in een rolstoel de Kersthappening bij te wonen.

Er is ruime parkeergelegenheid aanwezig op de parkeerterreinen van sporthal Aan de Bron, Philips van Horne en PSW (na 16.30 uur).

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie