Kerststal krijgt licht impuls

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd

Vorig jaar konden bezoekers van de Weerter binnenstad voor het eerst sinds jaren weer een kerststal bezoeken in het centrum. Het bleek een succes. Bijna 10.000 mensen brachten een bezoek aan de kerststal die in de kloostertuin van de Zusters Birgittinessen te bezoeken was.

Lichteffecten

Ook dit jaar hebben de samenwerkende ondernemers, verenigd in de Stichting Vrienden van de Birgittinessen, de handen uit de mouwen gestoken om de kerststal op te bouwen. Ze geven daarbij ook een nieuwe impuls door middel van lichteffecten. Hoe en wat zul je zien als je de kerststal bezoekt (bijzijn = meemaken). De naam die ze hieraan verbonden hebben is ‘Hemels Weert’.

Dit jaar is de kerststal te bezoeken van 15 t/m 30 december. De poort aan de Maasstraat is elke dag geopend van 16.00 uur tot 21.00 uur.

Stadsgilde ondersteunt

Leden van het Weerter Stadsschutte Sinte Catharina 1480, in de volksmond het Stadgilde genoemd, ondersteunen de ondernemers en zusters. Zij zullen de horecataken uitvoeren en zorgen dat de bezoekers ook kunnen genieten van een hapje en een drankje.

Tevens is de kerststal een mooie en unieke locatie voor de kerstborrel voor bijvoorbeeld een bedrijf. Gedurende de openingstijden bestaat er de mogelijkheid om hier een kerstborrel te houden. Er staat een mooie in kerstsferen aangeklede tent met verwarming. Alle horecavoorzieningen zijn aanwezig. Interesse? Neem dan contact op met het secretariaat van de vereniging: [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie