Lintje voor mevrouw Haenen

(Foto’s) Uit handen van locoburgemeester Geert Gabriëls ontving mevrouw Haenen – Van den Berg op zondag 16 december 2018 een Koninklijke onderscheiding. Dit gebeurde tijdens de slotmanifestatie van het 40-jarig jubileum van Veldeke Wieërt in de Soos in Weert. Zij kreeg de versierselen uitgereikt die horen bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw M.P (Nelly) Haenen – van den Berg woont in de wijk Groenenwoud in Weert.

Veldeke Wieërt

Sinds 2003 is mevrouw Haenen een actief meewerkend lid van Veldeke Wieërt. Zij ondersteunde bij vele activiteiten en organiseerde mede de tentoonstelling bij het 25- jarig bestaan. Vanaf 2007 is zij bestuurslid. In deze functie is zij verantwoordelijk voor de in- en externe representatie. Zij vertegenwoordigt de vereniging bij Veldeke Limburg activiteiten. Ze organiseert mede de declamatiewedstrijd en de excursies. Daarnaast werkt ze mee aan de productie en uitgaven van boeken.

Van Horne Vrouwen

Mevrouw Haenen was in 1973 een van de mede oprichtsters van de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen afdeling Weert (vanaf 1995 Van Horne Vrouwenvereniging genaamd). Van 1973 tot 1979 was ze secretaresse van de afdeling Weert. Sinds 1983 is ze verantwoordelijk voor de bloemschikcursus met de toepasselijke naam “De Sluuëtelbloom”. Daarnaast is ze mede adviseuse voor het Solidariteitsfonds.

Buurtvereniging Boshoverbeek

Naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van Buurtvereniging Boshoverbeek, werd besloten een boek te schrijven over dit buurtschap. Mevrouw Haenen controleerde en redigeerde de teksten van het boek. En ook hier verzorgde ze bloemschikavonden.

Mantelzorg

Mevrouw Haenen verleende en verleent nog altijd mantelzorg.