Boek Swartbroek uitgereikt

(Foto’s) Zaterdag werd in MFA Corneel in Swartbroek het boek Swartbroek, Namen en Bijnamen gepresenteerd en uitgereikt.

De eerste exemplaren werden overhandigd aan wethouder Tessa Geelen van de gemeente Weert, gedeputeerde Hubert Mackus van de provincie Limburg en de uit Swartbroek afkomstige professor Matthijs Schouten.

Achtergrond

Een werkgroep Swartbroek, samengesteld uit leden van de stichting Namen en Bijnamen en stichting De Aldenborgh ging de uitdaging aan om in 9 maanden het boek; Swartbroek, namen en bijnamen, te realiseren. Met als doel om van alle huizen en gezinnen die in 1950 in Swartbroek woonden een foto te publiceren.

Van bijna alle huizen en mensen die in 1950 op Swartbroek verbleven zijn foto’s achterhaald. Ook zijn er verschillende kwartierstaten van Swartbroeker families in het boek te vinden. Als ook wetenswaardige artikelen over de geschiedenis van Swartbroek zoals van de molen, verenigingen en de parochie.

Verkrijgbaarheid

Het 250 pagina’s tellend boek is vanaf dinsdag 18 december te verkrijgen bij Bruna, Markt 11-13 te Weert en bij Jos Jacobs, Ringstraat 8, 6005 NW Swartbroek.