Wat in 2008 begon als een leuk idee, werd in 2009 werkelijkheid; de eerste editie van het indoor popfestival Snorrepop was een feit! Dit betekende de komst van een fris festival in Weert dat lokaal talent een podium gaf en tevens opkomende nationale bands presenteerde aan de jonge muziekliefhebbers uit de regio. Nu, precies 10 jaar later, is het hoog tijd om de snorren weer uit de kast te halen voor een ‘Reunion’ editie. Op vrijdag 5 april 2019 zal Snorrepop terugkeren naar Muziekcentrum De Bosuil!

Als grote liefhebbers van muziek(evenementen) en destijds als studenten, organiseerden Moniek van der Vegt en Mark Schouten in 2009 de eerste editie van Snorrepop. Dit evenement was gratis toegankelijk met ondersteuning van Muziekcentrum De Bosuil en verschillende sponsoren uit Weert en omgeving. Diverse lokale bands, waaronder Soundbite, Forgotten Trouble, The Dynamite en Freestroke, traden op en als afsluiter kwam de Belgische band Gino’s Eyeball om Snorrepop volledig op z’n kop te zetten.

Dankzij de goede samenwerking met de Bosuil is het gelukt om Snorrepop ook in 2010, 2011 én 2012 te organiseren. Telkens werd de lat hoger gelegd en werd het tevens mogelijk om (inter)nationaal bekende bands te boeken. Zo hebben in die jaren o.a. Life’s Electric, Join The Cavalry, Death By Chocolate (CH), The Inspector Cluzo (FR), Kill Ferelli en Destine gezorgd voor knallende edities.

Na vele verzoeken en vragen wordt het nu, een aantal jaren nadat de laatste editie heeft plaatsgevonden, weer hoog tijd om het evenement nieuw leven in te blazen! Daarom vindt er op 5 april 2019 weer een nieuwe editie van Snorrepop plaats!

Houd de Facebookpagina, Facebook.com/Snorrepop, goed in de gaten want binnenkort wordt de eerste band al bekend gemaakt! Wie weet zie je nog een paar bekende gezichten terug…

Ga voor tickets naar www.debosuil.nl.