Top 20 MLLF bekend

Tussen 6 en 9 december, heeft een vakkundige jury de inzendingen van de halve finalisten van het Midde Limburgs Leedjes Festival beoordeeld.

Er waren dit jaar 35 inzendingen uit 17 verschillende plaatsen. Op zondag 9 december heeft de telling plaatsgevonden en op deze zelfde dag, zijn de finalisten bekend gemaakt via de Facebookpagina van het Midde Limburgs Leedjes Festival. Een aantal inzendingen werden automatisch geplaatst, omdat er maar één inzending uit deze dorpen of steden was. De plaatsen die meer liedjes ingezonden hadden, zijn beoordeeld door een vakjury.

De beste nummers twee zijn toen ook nog toegevoegd aan de finale van het Midde Limburgs Leedjes Festival, totdat het maximum van 20 deelnemers werd bereikt (zie onderstaand overzicht).

De finale zal gehouden worden op vrijdagavond 4 januari 2019, vanaf 20 uur, in gemeenschapshuis Baexheimerhof te Baexem. De organisatie is in handen van de plaatselijke carnavals vereniging: “de Plekploasters”.

Op deze avond zal dan bepaald worden wat het “Beste Midde Limburgs Vastelaoves leedje van 2019 ” is en dus de opvolger wordt van “Óm in te Lieste” uit Neer met hun liedje: “ ‘t Lempke van de Keulkas”.