Bouw-update Muntpassage

(Foto’s/video) De verbouwing van de Muntpassage vordert gestaag. De afgelopen weken zijn een aantal winkeliers verhuisd en zijn er volop sloopwerkzaamheden uitgevoerd.

Voor de bezoekers van de binnenstad worden de werkzaamheden steeds meer zichtbaar. De sloopwerkzaamheden bij de voormalige V&D springen het meest in het oog. Er wordt ruimte gemaakt voor de nieuwe entree aan de zijde van de Nieuwe Markt. Het dak is inmiddels verwijderd en de wanden waar voorheen de Durlinger en juwelier van Sloun waren gevestigd zijn gesloopt. De ingang van WE Fashion is tijdelijk verplaatst naast de ingang bij het Munttheater aan het Collegeplein.

De entree aan de Nieuwe Markt is ontoegankelijk, maar het winkelcentrum is nog altijd te bereiken via de ingangen aan het Collegeplein, de Muntpromenade, Beekstraat en Patronaatsplein.

Nieuwe kansen

Enkele winkeliers, zoals juwelier Van Sloun en Boulanger Chocolaterie zijn gestopt met hun zaak. Maar de verbouwing biedt ondernemers ook kansen. Lucardi Juweliers is verhuisd naar de Nieuwe Markt en Cigo van Bun, Durlinger en Miss Etam betrokken een nieuwe (grotere) ruimte in de Muntpassage.

Video Falqon Creative via Youtube

https://youtu.be/0QpRnQ-Sp2I