(Foto’s/video) De verbouwing van de Muntpassage vordert gestaag. De afgelopen weken zijn een aantal winkeliers verhuisd en zijn er volop sloopwerkzaamheden uitgevoerd.

Voor de bezoekers van de binnenstad worden de werkzaamheden steeds meer zichtbaar. De sloopwerkzaamheden bij de voormalige V&D springen het meest in het oog. Er wordt ruimte gemaakt voor de nieuwe entree aan de zijde van de Nieuwe Markt. Het dak is inmiddels verwijderd en de wanden waar voorheen de Durlinger en juwelier van Sloun waren gevestigd zijn gesloopt. De ingang van WE Fashion is tijdelijk verplaatst naast de ingang bij het Munttheater aan het Collegeplein.

De entree aan de Nieuwe Markt is ontoegankelijk, maar het winkelcentrum is nog altijd te bereiken via de ingangen aan het Collegeplein, de Muntpromenade, Beekstraat en Patronaatsplein.

Nieuwe kansen

Enkele winkeliers, zoals juwelier Van Sloun en Boulanger Chocolaterie zijn gestopt met hun zaak. Maar de verbouwing biedt ondernemers ook kansen. Lucardi Juweliers is verhuisd naar de Nieuwe Markt en Cigo van Bun, Durlinger en Miss Etam betrokken een nieuwe (grotere) ruimte in de Muntpassage.

Video Falqon Creative via Youtube

https://youtu.be/0QpRnQ-Sp2I

7 REACTIES

  1. Er gebeurt wat in Weert. Help! De eigenaar van De Munt is bereid om miljoenen in onze stad te investeren en zo het winkelcentrum op-to-date te houden. Als deze eigenaar geen brood in een verbouwing zag dan had hij net als de doemdenkers geloofd dat De Munt en daarmee ook het hart van onze stad zijn beste tijd heeft gehad. Niet dus. Ik denk wel eens dat wil niemand, maar sommige mensen zijn zo goed in het uiten van (zelf)medelijden dat ze nog enkel negatieve ontwikkelingen zien, nee zelfs in positieve ontwikkelingen iets negatiefs zien. Kom opI Er gebeurt van alles in Weert. Als je trots bent op onze stad dan zou je dat niet over het hoofd mogen zien. Zeetj Gruuƫts!

  2. Voor een roze bril kan men bij de diverse brillenzaken in de munt nog steeds terecht en weert daarna opdelen in positivo’s en doemdenkers is zodoende erg gemakkelijk. Ik blijf liever met 2 voeten op de grond en blijf niet zweven op een roze wolkje om vandaar af zoveel mogelijk niet te zien wat met weert werkelijk gebeurt lopend door de vele lege slagaders die naar een nauwelijks kloppend hart voeren in de munt.Zo uitmuntend is het allang niet meer!

  3. polleke..veel tijdelijke huurders die het voor een habbekrats op gevuld hebben,,zonder namen te noemen..net zoals in de binnenstad veelal tijdelijke huur kontrakten.en neem het van me aan polleke ik kan het weten

  4. Polleke heeft gelijk!!, tijdelijke huurders zijn ook huurders!!
    en als ze minder betalen dan andere!!, dan zijn ze slimmer dan de gevestigde orde!!

Comments are closed.