Verhalen bij het haardvuur in Rooj

Plaats een reactie

De Culturele Werkgroep Stramproy organiseert op zondag 16 december 2018 het evenement ‘Verhalen bij het haardvuur’. Dit keer presenteren ze geen zes maar zeven vertellers, waarbij ze voor het eerst een vertelster hebben van buiten Europa.

Met trots stellen ze de vertellers aan je voor:
Mien Sniekers zal de aftrap nemen en vertellen over een prachtige jeugdervaring, welke alles met een prijs te maken heeft.

Frits Weerts uit Weert, bekend van zijn verhaaltjes in Via Weert en zijn boek “Stamtäöfelkes” zal drie van zijn anekdotes in het Wiëërts aan u voordragen waarbij de ondertoon altijd grappig en ondeugend is.

Els Venner en Rooa Al Aljanabi zullen samen hun verhaal doen. Els, leerkracht aan de Koalaschool, school voor nieuwkomers op het AZC, geeft les aan kinderen van zeven tot negen jaar. Rooa, was als asielzoeker tijdelijk gehuisvest op het AZC en woont nu in Stramproy. Els vertelt over het AZC en belevenissen op school en Rooa over haar reis naar en verblijf in Nederland.

In de pauze en na afloop van de verhalen zal de Jukebox Band uit Nederweert de avond opluisteren met nummers uit de jaren zestig en zeventig. Na de pauze is Jan Levels aan de beurt, hij gaat vertellen over verschillende onderwerpen die zijn leven mede kleur hebben gegeven. Laat je verrrassen.

Marie-Louise Coonen Stals uit Molenbeersel vertelt over leuke ervaringen uit haar schoonheidssalon, over haar eigen jeugd in Stramproy en ze zal afsluiten met een prachtig gedicht.

Herman Hendricks heeft als lid van het koor Da Capo afgelopen jaar voor het kerstproject in de kerk enkele verhalen mogen vertellen. Dit was geweldig en daarom kon Herman dit jaar niet op onze avond ontbreken. Het verhaal gaat over belevenissen uit zijn jeugd, de tijd dat internet nog helemaal niet gemist werd en Herman hoopt dat hij ook nu het publiek een beetje kan boeien.

Aanvang 19.00 uur, De Zaal (Mariastraat 1) open 18.30, entree € 4 euro.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie