Update 7.24u – (Foto’s/video) In de nacht van dinsdag op woensdag zijn de hulpdiensten rond 3.00 uur gealarmeerd voor een eenzijdig verkeersongeval op de snelweg A2 bij Weert.

In zuidelijke rijrichting was nabij het LaPlace wegrestaurant een vrachtwagen van de weg geraakt en in de naastgelegen sloot tot stilstand gekomen. De circa 12 ton wegende vrachtwagen kwam op z’n zijkant tot stilstand. De chauffeur kwam met de schrik vrij.

De vrachtwagen moest daarna geborgen worden. Er werd o.a. een hijskraan ingezet om de vrachtwagencombinatie weer rechtop te zetten. Er werd flink doorgewerkt zodat de ochtendspits zo min mogelijk hinder zou gaan ondervinden. Er moest één rijstrook worden afgesloten voor het verkeer.

Update 07.24u

De vrachtwagen is geborgen. Een schoonmaakploeg is momenteel bezig om het wegdek schoon te maken omdat de vrachtwagen diesel heeft gelekt. Omdat er nog altijd een rijstrook dicht is wordt de file langer. Het is al stilstaan ter hoogte van Laar.

Video via Youtube

https://youtu.be/3QUdxWVni90

2 REACTIES

 1. “Baaâas(lang gerekt)”.
  “Ja jong, wat is er”?
  “De rechterzijspiegel van de vrachtwagen is kapot”.
  “Hoe kan dat nou weer”?
  “De vrachtwagen ligt er op”!!

  Ik zweer het, echt waar gebeurt. Een oud collega van mij melde bij onze baas op die manier dat zijn vrachtwagen op zijn kant lag. Hij was moeten uitwijken voor een andere vrachtwagen die te vroeg naar rechts ging, na hem ingehaald te hebben.

Comments are closed.