Kerstpakkettenactie WMG uitgebreid

Foto: vrijwilligers Weerter Minima Groep

Het zijn drukke dagen door de vrijwilligers van de Weerter Minima Groep (WMG) in Weert. Al wekenlang worden er voorbereidingen getroffen voor de kerstpakkettenactie van de WMG. Dit weekend wordt de laatste hand gelegd aan de actie.

Nog altijd leven veel mensen in armoede, ook in Weert. Sinds 2014 is Nancy Heinze gestart om kerstpakketten uit te delen voor mensen met een kleine beurs. Vanaf 2016 is hier de Weerter Minima Groep (WMG) bij betrokken die een groot bereik heeft onder minima, waarbij het van 20 naar 60 pakketten vorig jaar is gestegen. Dit jaar worden er 117 pakketten uitgedeeld.

Als ze zien hoeveel mensen WMG hiermee kunnen helpen om zo de kerst door te komen dan stralen ze van binnen. Je heeft gelijk als je denkt dit moest niet mogen, maar helaas is het de realiteit. Er zijn nog steeds mensen die in armoede leven en onze hulp goed kunnen gebruiken.

De woning van Nancy dient als uitvalsbasis voor de kerstpakkettenactie. Haar hele aanbouw staat vol met producten die de afgelopen zijn verdeeld en in dozen zijn gestopt. Hierbij kregen de vrijwilligers ondersteuning van leerlingen van Het Kwadrant.

Dit weekend is het nog even hard werken, maar de waardering van de mensen die het pakket ontvangen is onbetaalbaar.