Wintercircus neergestreken in Weert

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

(Foto’s/video) Op de Markt is het Weerter Wintercircus neergestreken. Het nostalgisch ogende circus is een combinatie van kleinschalige theatervoorstellingen en interactieve circusworkshops met voorstellingen. Het sfeerevenement is volledig gratis te bezoeken en wordt aangeboden door Centrummanagement Weert en BIZ Ondernemers.

In de grote tent wordt dagelijks tweemaal een voorstelling gespeeld, in de nabij geplaatste kleine tentjes kunnen bezoekers de gehele middag terecht voor korte voorstellingen. Zo kunnen bezoekers getuige zijn van de bloedmooie Ludmilla, die als een waar wereldwonder voor de ogen van aanwezigen transformeert tot een angstaanjagende gorilla. In een ander tentje wordt de voorstelling Bombardo gespeeld, waarbij met gevaar voor eigen leven getracht wordt een van de artiesten als levende kanonskogel af te schieten. Beide voorstellingen worden de gehele middag doorlopend gespeeld, duren ongeveer een kwartier en zijn geschikt voor de hele familie. Daarnaast staan op de Markt enkele nostalgische kramen met circusspelen opgesteld, waarbij voor kinderen leuke prijsjes klaarliggen.

Gratis workshops en voorstellingen

Dagelijks start het circus de dag met een openingsvoorstelling om 12:00 uur. Aansluitend kunnen kinderen in de grote tent deelnemen aan de continue doorlopende circusworkshops. Ouders zijn hierbij van harte welkom, maar krijgen ook de mogelijkheid even rustig zonder de jeugd door de binnenstad te wandelen voor de kerstinkopen. De circusworkshops duren tot ca. 16:15 uur, waarna om 16:30 uur de dagelijkse grote voorstelling wordt gespeeld. Aanschouw de kunsten van o.a. acrobatiek, een duo diabolo-act, de boeienkoningin en een spectaculaire voorshow. Kinderen die ’s middags hebben geoefend kunnen op enkele momenten deelnemen aan de voorstelling, die ongeveer in half uur duurt.

Je vindt het Weerter Wintercircus op de Markt in Weert en is t/m 30 december te bezoeken. Alle informatie vind je via: http://www.wintersweert.nl/evenement/wintercircus/

Video via Stefan Videoproductions

https://youtu.be/mB2amD5oy80

Bekijk een sfeerimpressie (door Theo Van de Winkel).
[nggallery id=’7404′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie