2,5 jaar cel geëist voor misbruik meisje

Rechtbank van Maastricht

Woensdag is in de rechtbank van Maastricht 2,5 jaar cel geeist voor de 55-jarige Edwin B. uit Weert. Hij wordt verdacht van seksueel misbruik van een destijds 11-jarig meisje, zo meldt 1Limburg.

De verdachte ontkende het meisje seksueel misbruikt te hebben. Wel zouden ze samen hebben gedoucht. Hij zou haar haren hebben gewassen, maar daar waren volgens hem geen seksuele handelingen bij. Het meisje zou uit eigen beweging zijn geslachtsdeel hebben vastgepakt.

De rechter las tijdens de zitting een aantal verklaringen voor van het slachtoffer. Volgens het slachtoffer zou zij wel seksuele handelingen hebben moeten verrichten en zou de verdachte bij haar zijn binnengedrongen. De moeder las de verklaringen voor in de rechtszaal.

De advocaat van de verdachte was het daar absoluut niet mee eens en eiste vrijspraak. Binnenkort zal de rechter uitspraak doen in deze zedenzaak.