Rookontwikkeling bij zinkfabriek

Budel-Dorplein – (Foto’s/video) Voor de tweede keer woensdag mochten de hulpdiensten aantreden voor een brandmelding bij zinkfabrikant Nyrstar in Budel-Dorplein.

Eerder vandaag was er brand ontstaan in een transformatorhuis. Hierdoor was de stroom uitgevallen met als gevolg dat ook de fabriek stil kwam te liggen. Nadat de brand was gedoofd werden de bedrijfsprocessen opnieuw opgestart.

Tijdens het opnieuw opstarten van de bedrijfsprocessen ontstond er rookontwikkeling. Deze rookontwikkeling werd gedetecteerd door een brandmelder waarna het alarm afging. De brandweer kwam met meerdere eenheden ter plaatse om metingen te verrichten. Gelukkig bleek er nu alleen sprake te zijn van rookontwikkeling en was er geen brand.

Na een controle keerden alle eenheden weer naar de kazerne.

Video aankomst hulpdiensten

https://youtu.be/9AzZoyJ1kjA