Jeugdprinsenpaar van de Zoatmaale

Afgelopen zaterdagmiddag 12 januari 2019 zijn in het Zoatmaale-paleis Tuur Kirkels en Minke Sniekers uitgeroepen als Jeugdprinsenpaar van VV De Zoatmaale. De jonge hoogheden zullen samen gaan regeren over het Zoatmaelkesriêk tijdens hun seizoen.

Tuur I is een actieve jongen. Hij voetbalt bij Brevendia in de JO13-1. Hij houdt zoveel van voetbal, dat hij pleit voor twee goals op ’t veldje naast de zaal in zijn proklamatie. Gamen is hem niet vreemd, Fortnite en Fifa19 zijn de favorieten. En zoals elke jongste van het gezin houdt hij ervan zijn oudere broer te pesten(uit liefde). Om slimmer te worden volgt Tuur de HAVO op de Philips van Horne.

Minke is heel bedreven in het bespelen van haar piano. Alle genres mogen de revue passeren, dat doet ze met gemak! Minke is zo slim, dat ze zelfs tijd over heeft naast haar VWO-studie op het Bisschoppelijk College om vrijwilligerswerk te doen. Minke heeft ook nog een hele gezellige zus!

Tuur en Minke zijn twee echte feestneuzen en gaan ervoor tijdens hun regeerperiode iedereen van links naar rechts te laten dansen!

Tuur I en Minke hebben de onderscheiding in de orde van “ De Fieëstnaze” en gaan samen met de Roojer Jeugd de vastelaovendj voor onder hun devies: Nao links, Nao rechts, hiëlemaol los… Belaeftj dit AvonTuur same mèt os!