Tweede Kamerleden Remco Dijkstra en Chantal Nijkerken-de Haan (beide VVD) hebben de minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) vragen gesteld over het uitblijven van maatregelen op de snelweg A2 tussen Weert en Eindhoven. “Fileleed A2 Weert-Eindhoven blijft aanhouden. Alleen met OV, apps en slimmer red je het niet”, aldus de Kamerleden.

De aanleiding is het onlangs verschenen artikel van De Limburger. Daaruit blijkt dat de helft van de in 2017 aangekondigde maatregelen nog niet zijn uitgevoerd. Hoewel uit onderzoeken blijkt dat de aanleg van extra asfalt de problemen kan verhelpen wil het ministerie daar geen prioriteit aan geven.

Men wil eerst nog de toeritdosering toepassen, de signalering verbeteren en verlichting aanpassen. Echter ziet Rijkswaterstaat weinig nu in het aanpassen van de bewegwijzering. En de toeritdosering blijkt overbodig wanneer de sluipverkeer in Maarheeze wordt geweerd, zo weet de Limburger. Wel is er nieuwe vangrail geplaatst om ernstige ongevallen te voorkomen en de parkeerplaats bij NS-station Maarheeze vergroot.

De Kamerleden vragen nu aan de ministerof ze bekend is met de aanhoudende problematiek. Ook willen ze weten wanneer het onderzoek voor de aangekondigde aanpassingen is afgerond en waarom men alsnog afziet van de maatregel om de bewegwijzering aan te passen. Ook willen ze weten of de minister de opvatting deelt dat de Slimme Reis-app en het vergroten van de parkeerplaats in Maarheeze niet direct bijdragen aan de verbeterde doorstroming.

Ook willen de Kamerleden weten welke stappen de minister nog wil zetten om het traject te ontlasten.