Lintje voor twee brandweermannen

112 Brandweer Weert Weert 3 reacties 2 min. leestijd

(Foto’s) Uit handen van burgemeester Jos Heijmans ontvingen de heren Cuijpers en Stultjens op zaterdag 5 januari allebei een Koninklijke onderscheiding. Dit gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Brandweer Weert. Ze kregen de versierselen uitgereikt die horen bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Frank Cuijpers

De heer Cuijpers startte op 1 september 1993 als vrijwilliger bij de brandweer Weert. Binnenkort viert hij daarom ook zijn 25-jarig jubileum. De heer Cuijpers heeft in zijn carrière de nodige opleidingen doorlopen. Naast de standaard brandweeropleidingen heeft hij ook de opleiding van schipper, gaspakdrager en chauffeur gevolgd. Als brandweerchauffeur heeft hij zijn absolute meerwaarde binnen de brandweer bewezen. Daarnaast heeft hij jarenlang binnen het brandweerkorps de functie van vertrouwenspersoon vervuld.

Thijs Stultjens

In 1987 begon de heer Stultjens zijn loopbaan bij de brandweer. Als timmerman wordt er binnen het korps vaak aan hem advies gevraagd, bijvoorbeeld bij gevaar voor een instorting. Jarenlang heeft hij de functie van chauffeur uitgeoefend. Hij is dan de rust zelve. Ook was hij vele jaren vertrouwenspersoon. Hij heeft een groot aantal brandweeropleidingen afgerond waaronder chauffeur, schipper en onderbrandmeester. Uiteindelijk werd hij bevelvoerder van groep 3. De heer Stultjens vervult ook een bestuursfunctie bij de personeelsvereniging. Hoewel de agenda van de heer Stultjens goed gevuld is, is hij bereid zich volledig in te zetten voor carnavalsvereniging ‘De Vêrkusköp’. Hij is lid van de raad van elf. Hij was jarenlang prinsenbegeleider. Daarbij assisteert hij bij het onderhoud rondom het buurtcentrum.

[nggallery id=’7432′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
3 reacties