(Foto’s) Uit handen van burgemeester Jos Heijmans ontvingen de heren Cuijpers en Stultjens op zaterdag 5 januari allebei een Koninklijke onderscheiding. Dit gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Brandweer Weert. Ze kregen de versierselen uitgereikt die horen bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Frank Cuijpers

De heer Cuijpers startte op 1 september 1993 als vrijwilliger bij de brandweer Weert. Binnenkort viert hij daarom ook zijn 25-jarig jubileum. De heer Cuijpers heeft in zijn carrière de nodige opleidingen doorlopen. Naast de standaard brandweeropleidingen heeft hij ook de opleiding van schipper, gaspakdrager en chauffeur gevolgd. Als brandweerchauffeur heeft hij zijn absolute meerwaarde binnen de brandweer bewezen. Daarnaast heeft hij jarenlang binnen het brandweerkorps de functie van vertrouwenspersoon vervuld.

Thijs Stultjens

In 1987 begon de heer Stultjens zijn loopbaan bij de brandweer. Als timmerman wordt er binnen het korps vaak aan hem advies gevraagd, bijvoorbeeld bij gevaar voor een instorting. Jarenlang heeft hij de functie van chauffeur uitgeoefend. Hij is dan de rust zelve. Ook was hij vele jaren vertrouwenspersoon. Hij heeft een groot aantal brandweeropleidingen afgerond waaronder chauffeur, schipper en onderbrandmeester. Uiteindelijk werd hij bevelvoerder van groep 3. De heer Stultjens vervult ook een bestuursfunctie bij de personeelsvereniging. Hoewel de agenda van de heer Stultjens goed gevuld is, is hij bereid zich volledig in te zetten voor carnavalsvereniging ‘De Vêrkusköp’. Hij is lid van de raad van elf. Hij was jarenlang prinsenbegeleider. Daarbij assisteert hij bij het onderhoud rondom het buurtcentrum.

3 REACTIES

  1. Gefeliciteerd en niet meer als terecht. Dit zijn helden die levens van dieren en mensen redden en dag en nacht klaar staan voor ons als we in nood geraken. Van mij mogen ook ambulancebroeders, politiemensen en mensen in de zorg een lintje krijgen.

  2. Een lintje is een waardering voor mensen die zich vrijwillig inzetten.
    Ambulancebroeders, politie en zorgverleners verdienen zeker ons aller waardering maar ontvangen daar een salaris voor.

Comments are closed.