Nederweert-Eind – (Foto’s) Maandag zijn de hulpdiensten iets na middernacht gealarmeerd voor een verdachte situatie op de Banendijk in Nederweert-Eind.

Bij de ingang van dagcamping De Houtsberg had de politie een auto aangetroffen met daarin jerrycans. Er werd een sissend geluid waargenomen en uit voorzorg werd de Officier van Dienst Brandweer (OvD-B) gealarmeerd om de situatie nader te onderzoeken. De OvD-B verrichtte metingen, maar constateerde dat er lege jerrycans in de verlaten auto stonden. Er was de geen gevaar voor de omgeving.

Het Duitse kenteken van de auto kwam niet overeen met de geregistreerde kenmerken. Gezien de verdachte omstandigheden besloot de politie om de auto af te laten slepen door een berger. Nader onderzoek moet uitwijzen waarom de auto is achtergelaten en wie de eigenaar is.