Regenboogvlag bij Bethelkerk

(Foto’s) Iedereen is welkom in de Bethelkerk aan de Maaspoort. Dat werd woensdagochtend nog maar eens benadrukt door de regenboogvlag op te hangen.

Het ophangen van de regenboogvlag volgt na een bezoek van het lesbisch bestuur van de openminded stichting B Sassy, bestaande uit Annabel van Gerwen en Jurrella Kleinmoedig. Zij bezochten dinsdag samen met Iris Teeuwen en Marina van den Bercken, twee lesbische vriendinnen, de Protestantse Kerk in Weert om te vragen wat hun mening is over de Nashvilleverklaring.

Het werd de dames al snel duidelijk dat de protestantse kerk Weert-Budel volledig open staat voor homoseksuele mensen, ook wanneer zij een relatie hebben, en dat er binnen onze kerk alle ruimte is voor een huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht.

Ze vroegen de kerk ook om een statement te willen maken door de regenboogvlag uit te hangen bij de kerk aan de Maaspoort. Dit als teken dat de protestantse kerk Weert-Budel het niet eens zijn met de inhoud van de Nashvilleverklaring. Daar werd woensdagochtend gehoor aan gegeven. In aanwezigheid van wethouder Gabriels werd de vlag opgehangen.

Betekenis Regenboogvlag

Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en sociaal veilig voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in de eigen sociale kring of waar dan ook. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s).