(Foto’s) Iedereen is welkom in de Bethelkerk aan de Maaspoort. Dat werd woensdagochtend nog maar eens benadrukt door de regenboogvlag op te hangen.

Het ophangen van de regenboogvlag volgt na een bezoek van het lesbisch bestuur van de openminded stichting B Sassy, bestaande uit Annabel van Gerwen en Jurrella Kleinmoedig. Zij bezochten dinsdag samen met Iris Teeuwen en Marina van den Bercken, twee lesbische vriendinnen, de Protestantse Kerk in Weert om te vragen wat hun mening is over de Nashvilleverklaring.

Het werd de dames al snel duidelijk dat de protestantse kerk Weert-Budel volledig open staat voor homoseksuele mensen, ook wanneer zij een relatie hebben, en dat er binnen onze kerk alle ruimte is voor een huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht.

Ze vroegen de kerk ook om een statement te willen maken door de regenboogvlag uit te hangen bij de kerk aan de Maaspoort. Dit als teken dat de protestantse kerk Weert-Budel het niet eens zijn met de inhoud van de Nashvilleverklaring. Daar werd woensdagochtend gehoor aan gegeven. In aanwezigheid van wethouder Gabriels werd de vlag opgehangen.

Betekenis Regenboogvlag

Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en sociaal veilig voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in de eigen sociale kring of waar dan ook. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s).

10 REACTIES

 1. Het is eerder kinderlijk en zwak om niet met je volledige naam je negatieve mening te geven. Wees dan ook een vent!

 2. Omdat mijn mening niet strookt met die van jou hoeft mijn mening nog niet negatief te zijn en of jij inderdaad juul van kempen heet is ook maar de vraag.

 3. IDD. Veel uiterlijk vertoon (om in het nieuws te komen???) dat ook nog provocerend kan werken voor iets dat normaal zou moeten zijn. Zo vraag je om confrontaties. En ja, er zullen altijd mensen blijven die vinden dat twee individuen van het zelfde geslacht niet zouden moeten kunnen trouwen. So what? Anderen vinden van wel dus gewoon ieder zijn eigen mening.

 4. Wat een kinderlijk en zwak statement. Iedereen is toch welkom in de Bethelkerk. Waarom moet er er nu opeens zo nadrukkelijk een vlag bij, dat is eenvoudigweg provoceren door een groep die overloopt van frustratie. Maak dan je punt en ga naar een godsdienstig genootschap, kerk, moskee of wat dan ook die de Nashvilleverklaring onderschrijven of ondersteunen. Toon je een kerel,dames !

 5. mag/moet nu elke burger ook een regenboog vlag gaan hangen die pro homo/lesbisch is!!
  het is ook naar mijn mening zwaar over de top!!

 6. Iedereen die de indruk heeft dat emancipatie en acceptatie in Nederland zo goed als voltooid is, moet de reacties op dit bericht en het gerelateerde bericht van gisteren maar eens komen lezen. Poeh. En dat in 2019. In Weert. Ik krijg af en toe het idee dat we er weer op achteruit aan het gaan zijn, dat er twintig jaar geleden veel meer vrijheid en blijheid was. De hele Nashville-verklaring en de reacties op de twee genoemde berichten op dit forum tonen aan dat een statement maken zoals de Bethelkerk dat doet helaas nog steeds geen overbodige luxe is…

 7. Karakter als je het bij de moskees durft te doen die Weert rijk is.
  Maar liever bij de zwarte-kousen-brigade die geen vlieg kwaad doet.

 8. Hehe, eindelijk een opmerking die ik ondersteun. eenheidsworst kweken, dat wordt er met ons gedaan.

  Doe er wat aan Goblet.

  Op ALLE gebied worden we belemmerd in onze vrijheden. met de eendenkliklijn als dieptepunt. Het voeren van eenden, als u dat iemand ziet doen dan kunt u die persoon stiekem aangeven.

  Stenen door de ramen van elk stadhuis, de brand erin en knokken voor je vrijheid Jeroen.

  Maar ja, dat gaat jou weer te ver.

  En over een tijdje hebben de achterblijvers allemaal een chip en zijn ze volledig gecontroleerd en bezit.

  Maar goed, prettig om iets van je te lezen dat me aanstaat. En dat meen ik Jeroen.

Comments are closed.