Stadswandeling ‘Kloosters en scholen’

De Weerter stadsgidsen organiseren op zondag 20 januari een open stadswandeling met als thema “Kloosters en scholen”.

Tijdens deze stadswandeling wordt letterlijk én figuurlijk stil gestaan bij de vele onderwijsinstituten, scholen en kloosters die Weert heeft gekend. De wandeling voert langs het voormalige klooster en meisjesinternaat van de zusters Ursulinen (kleuter- en lagere school, huishoudschool, mulo en mms), het pensionaat St. Louis (jongensmulo), het voormalige internaat van het Bisschoppelijk College (handelsschool, hbs en gymnasium), de voormalige Martinusschool en Eduardus mulo.

De wandeling duurt ca. 1,5 uur. De kosten bedragen € 3,– p.p. (kinderen tot 12 jaar gratis).
Vertrekpunt: om 14.00 uur op de Markt bij de ingang van de Sint Martinuskerk te Weert.

Het is uiteraard ook mogelijk om op een andere geschikte datum en tijd een stadswandeling te boeken. Ook een culinaire stadswandeling behoort tot de mogelijkheden. Zie website www.stadsgidsenweert.nl.