De jaarlijkse snertwandeling vindt plaats op zondag 20 januari 2019. Gezien de grote belangstelling in de afgelopen jaren wordt er dit jaar ook weer gewandeld in het Weerterbos.

Er is een keuze uit vier routes, met een lengte van 4 kilometer tot 11 kilometer, deze routes zijn te koppelen. De routes zijn niet gepeild, ze worden gelopen aan de hand van een duidelijke beschrijving.

Tijdens de wandeling loop je langs De Oude Graaf, het grenskerkmonument, de grashut en de uitkijktoren. Je loopt hoofdzakelijk door het bosgebied. De start is tussen 10.00 uur en 12.00 vanuit Wandel – en Fietscafé Peerkesbosch (Heugterweg 2, Nederweert).

De kosten voor de wandeling (inclusief de snert) bedragen 5 euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar betalen 2,50 euro.De organisatie verzoekt om op het parkeerterrein van Peerkesbosch te parkeren. Indien mogelijk vraagt men om je aan te melden bij het Natuur– en Milieucentrum de IJzeren Man te Weert (tel. nr. 0495 – 524893), of via e-mailadres: [email protected]

Na afloop kun je genieten van snert met brood en spek.