Steun voor opruimactie Sterre

(Foto’s) De 12-jarige Sterre schreef vorig jaar een brief aan de burgemeester. Hierin schreef zij dat er in haar buurt veel zwerfafval ligt. De gemeente Weert regelde grijpstokken, zodat ze samen met haar broertjes Nure (10) en Mink (6) kon gaan opruimen in Graswinkel.

Inmiddels is die opruimactie veel groter geworden. De drie kinderen gaan nu iedere maand zo’n opruimactie houden in hun buurt. Andere kinderen zijn van harte welkom om mee te doen! Ook de wijkraad is erg blij met het enthousiasme en zorgde daarom voor extra hesjes en grijpstokken.

Vandaag hebben de kinderen weer fanatiek opgeruimd. Wethouder Martijn van den Heuvel heeft geholpen: “Dit is een goed voorbeeld van hoe we met z’n allen zwerfafval kunnen aanpakken. Dit soort initiatieven juichen wij als gemeente enorm toe en we ondersteunen dit ook! Ik zou tegelijkertijd ook iedereen willen oproepen om het afval voortaan gewoon in de prullenbakken te gooien.”

Mensen die zelf een idee hebben, zoals het opruimen van hun buurt, kunnen hun ideeën doorgeven aan de gemeente Weert.