Vervolgfase verbouwing Muntpassage

(Foto’s) Maandag 28 januari start de aannemer met de werkzaamheden in de overige passage delen. Er wordt gestart vanaf de entree aan Beekstraat richting plein Albert Heijn. De gehele passage is opgedeeld in zes zones en deze worden aaneengesloten aangepakt en afgewerkt zodat werkzaamheden vloeiend doorlopen.

Passagekoven en vloer

Als eerste wordt gestart met het verwijderen van de passagekoven boven de winkelpuien. Hier ondervinden de winkels en passanten nauwelijks geen hinder van. Vanaf het weekend van 18 februari wordt gestart met het sloopwerk van de bestaande vloer, dit gebeurt buiten openingstijden. Delen waar de tegelvloer verwijderd is wordt tijdelijk afgezet zodat bezoekers veilig kunnen winkelen. Door middel van een loopplank zijn de winkels waar op dat moment voor de deur de vloer wordt verwijderd toch bereikbaar. Naar verwachting zal dit maximaal 2 weken per winkel overlast geven waarna de winkel weer ‘gewoon’ bereikbaar is. Dit is echter niet te vermijden daar de tegels overal verwijderd moeten worden voordat de nieuwe tegelvloer gelegd kan worden. Per zone neemt dit alles naar verwachting ca. 2 weken in beslag.

Werkzaamheden die komende maanden plaatsvinden

• Vernieuwen kaders en koven boven de winkelpuien
• Schilderwerk
• Vernieuwen kolom bekleding in de passages
• Aanleggen nieuwe verlichting
• Aanleggen sprinkler installaties in alle winkels ( dit volgens planning gemaakt met ondernemers)
• Leggen nieuwe vloer in passages en pleinen

Verbouwing diverse winkels

Diverse winkels hebben de verbouwing van de Muntpassage aangegrepen om zelf ook te vernieuwen.

Coolcat start in de week van 4 februari met een interne verbouwing en dan zal daar ook de nieuwe sprinklerinstallatie aangebracht worden.

C&A start begin maart met de inpandige verbouwing en zij splitsen de winkel in tweeën waardoor de winkel wel open blijft en in twee fasen wordt verbouwd. Naar verwachting gaat de geheel vernieuwde winkel in mei open.

TUI breidt haar winkel uit met de m2 meters van de voormalige unit van Cecil mode. De verbouwing zal medio april starten waarna zij in mei de deuren van de nieuwe reiswinkel openen.

Megaphone verhuist definitief naar de lege unit naast Hans Anders (voorheen Street One) verwachting is dat zij maart / april hun deuren op de nieuwe locatie openen.

Het Munttheater krijgt een nieuwe en grotere entree met grotere ontvangstbalie en garderobe beneden. De unit waar momenteel Megaphone gevestigd is wordt deze zomer verbouwd en bij het Munttheater betrokken. Begin september zullen deze werkzaamheden klaar zijn.

Informatiepunt

Gedurende de werkzaamheden in de passages wordt in een unit een informatiepunt ingericht. Dit is de lege unit links naast Coolcat. Bij dit informatiepunt kunnen ondernemers terecht met vragen maar ook bezoekers kunnen hier een kijkje nemen naar impressies en materialen die gebruikt worden voor realisatie van de nieuwe Muntpassage.