(Foto’s) De organisatie van de Hema IJzeren Man loop maakt werk van de voorgenomen vernieuwingen. Bij de eerste editie van dit nieuwe jaar werden de vernieuwingen goed zichtbaar.

Voor de eerste keer kon men gebruik maken van een jurywagen. De afgelopen weken was er hard aan gewerkt om deze in gereedheid te brengen. De jurywagen wordt gebruikt voor opslag en voor de tijdsregistratie van de lopers. Deelnemers kunnen vanaf heden zich vooraf inschrijven voor de loop. Dit heeft als gevolg dat de start sneller verloopt en minder belastend is voor de vrijwilligers.

Tijdens de eerste Hema IJzeren Man loop van dit jaar wenste Wim Janssen de deelnemers een sportief en gezond nieuwjaar toe. Ook de bestuurssecretaris van AV Weert en sponsor Hema spraken de deelnemers toe. Deelnemers die in 2018 acht keer of meer hebben meegelopen maakten kans op een fiets van Richard van Alphen Tweewielers. Jan Smolenaers kwam als winnaar uit de bus. Jan doet al 30 jaar mee en heeft in 2018 alle twaalf de lopen meegedaan. Na afloop stond voor elke deelnemer een smakelijke verrassing klaar.