(Foto’s) In buurtcentrum Moesel is de 37-jarige Wesley Steuten (inderdaad die van de wielrennersfamilie) uitgeroepen tot de nieuwe prins van V.V. De Vêrkusköp.

Wesley is een zoon van Hennie Steuten (oud-prins van de Vêrkusköp in 1995) en Petra Steuten-Köster (een zus van oud Vêrkusköp-prins Jean- Paul I in 2013). Het vastelaovendj-leven is Wesley dus zeker niet onbekend.

Samen met zijn echtgenote Bonnie woont Wesley op de Kammerstraat, het oude terrein van de Bera-fabriek. Samen hebben ze twee kinderen Shania (6) en Davino (4). In het dagelijks leven werkt Wesley als Logistiek Coördinator bij de Wetron in Weert.

Als hobby gaat Wesley graag met zijn vrienden naar z’n voetbalclub in Eindhoven kijken en drinkt ondertussen graag een potje bier. Verder heeft hij jaren onder de lat gestaan bij verschillende voetbalverenigingen, waar hij in de derde helft altijd het beste was.

Tegenwoordig doet de kersverse prins het wat rustiger aan en probeert hij wat de fietsen op een renfiets bij TWC Weert. Hij heeft dan ook de orde ingesteld van ‘ut fietsendj Keeperke’.

De prins wordt bijgestaan door de adjudanten Joëlle Steuten (primeur: de eerste vrouwelijke adjudant van de Vêrkusköp), Roy Hermans, Bart Salmans en Jeroen Janssen.

Samen gaan ze er een feest van maken onder het devies: Heej op Zuid gieët ‘t gebuuëre, det zulle ze in hieël Wieërt huuëre.