Celstraf voor misbruik stiefdochter

Rechtbank van Maastricht

De Rechtbank Limburg in Maastricht heeft woensdag een 55-jarige Weertenaar veroordeeld vanwege het misbruik van zijn 11-jarige stiefdochter in Weert.

De rechtbank achtte bewezen dat de verdachte in de periode van 27 maart 2014 tot en met 26 maart 2015 het toen 11-jarige meisje meermaals had misbruikt door seksuele handelingen ter verrichten, die mede bestonden uit het seksueel binnendringen van het lichaam. De rechtbank rekent dit misbruik verdachte zwaar aan, te meer nu het zijn stiefdochter betrof. De verdachte ontkende het misbruik.

Woensdag werd kreeg de verdachte zijn straf te horen die bestaat uit een gevangenisstraf op van 12 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk. Tevens moet hij een schadevergoeding betalen van 2.500,- euro.