Zaterdag vond in de Weerter binnenstad de tweede demonstratie plaats van de ‘Gele Hesjes Weert’.

De actiegroep had zich verzameld op de hoek Langstraat / Van Berlostraat. Daar deelden ze pamfletten uit en gingen ze in gesprek met het winkelend publiek.

De Gele Hesjes willen dat het politieke systeem op de schop moet. Ze vinden dat iedereen met een Nederlands paspoort recht heeft op een eerlijke welvaartsverdeling en dat de kosten voor het levensonderhoud veel te hoog zijn.

15 REACTIES

 1. Vlagvertoon. Mag. Maar ik mag ook hopen dat extreem-rechts niet infiltreert is zoals bij de gele hesjes in den Haag. Zo niet, dan ga ervoor!

 2. of je het met ze eens bent of niet, ook mensen met extreem rechtse ideeen hebben rechten en mogen dus mee demonstreren met de gele hesjes als ze het met hun ideeen eens zijn.

 3. Gele Hesjes op straat, zijn een hype ..die gelukkig weer aan het afnemen is.
  Als je je handen uit de mouwen steekt, niet vies van werken bent, je sociaal kan opstellen, en respect hebt voor de medemens.. hoef je niet in een geel hesje op straat te komen.
  Voor mensen die echt niet kunnen werken is er in Nederland een sociaal vangnet….wat nergens ter wereld bestaat.

 4. Zeer zeker. Vrijheid blijheid. De gele hesjes stippen heel terecht enkele zaken aan die in de laatste decennia steeds schever zijn geworden.

  Extreem rechts heeft echter altijd een wat verborgen dubbele agenda en weet vaak gemakkelijk te infiltreren in nieuwe bewegingen om ze vervolgens te kapen. Zich zo ‘salonfähig’ maken zelfs. En ze lijken de wind steeds meer mee te krijgen. Dat vind ik gewoon eng. Als dit soort figuren het voor het zeggen krijgen gaan we enge dingen beleven en daar wil ik mijn voet dwars tegen zetten. Dat is dan weer mijn vrijheid. Wat extreem rechts liever ziet verdwijnen overigens.

 5. Dan ontgaat jou de dat de beweging gele hesjes een uiting van onvrede en ongerustheid is tegen de nederlandse afbraak politiek. Dat politiek den haag ranselt en verkwanselt over de ruggen van haar burgers. Lees eens een krant en steek er iets van op.

 6. Denk je dat de aanhangers van allah geen verborgen agenda hebben?
  Zij doen steeds meer aan landjepik en links-Nederland (waaronder jij) faciliteert hen ook nog.

 7. O ja. De schuld ligt altijd bij links. Er is al meer dan veertig jaar een centrum-rechtse meerderheid in Nederland zowel in parlement als regering en toch krijgt links altijd de schuld van alle problemen die er zijn. Ik begrijp daar niks van. iets met hand in eigen boezem?

 8. Dus u denkt bij de volgende raadsverkiezingen deze voorkeurstemmen ook te krijgen nu u na muiting een andere club bent geworden, hoogmoed komt voor de val.

 9. Wie zegt dat ik aan de volgende raadsverkiezingen mee ga doen? Ben dan zo’n twaalf jaar raadslid geweest, het kan ook zomaar zijn dat het dan welletjes is. Bovendien zijn de verkiezingen pas over drie jaar, dat is wel erg lang om vooruit te kijken.

  Tot slot, de reden van de ‘muiterij’ zoals u het noemt heb ik destijds wat mij betreft voldoende uitgelegd. Ik kan me voorstellen dat mensen het daar niet mee eens zijn maar slechts een paar mensen kennen alle details. Ik ben daar verder niet op ingegaan en ga dat ook niet doen omdat ik ondanks de voor mij nog steeds pijnlijke breuk geen trappen na wil geven. En dat is volgens mij in de verste verte geen hoogmoed.

 10. In al deze kabinetten zaten ook linkse partijen en dus moeten er compromissen worden gesloten. Zodoende zullen er delen uit het verkiezingsprogramma van links en rechts van het midden worden uitgevoerd maar nooit uit de hele rechtse en/of linkse hoek want dan krijg je geen coalitie bij elkaar. Dit heeft dus niets te maken met hand in eigen boezem. Waren er de afgelopen jaren kabinetten geweest met alleen maar rechtse partijen dan hadden we nu op een ander punt gestaan. Hetzelfde geldt overigens voor alleen maar linkse kabinetten.

 11. Ik ben het zeker niet eens met alles wat extreem rechts zegt, maar volgens mij hebben ze op een aantal punten een wat realistischer kijk dan links.

 12. Wat mij betreft, ik hoop dat je wel meedoet bij de volgende verkiezingen. Je bent een van de weinigen die open en duidelijk voor hun mening uitkomen. Of ik het met al jouw meningen eens ben is dan weer iets anders.

Comments are closed.