Zaterdagmiddag is er een defect ontstaan aan de waterleiding in de Overweertstraat in Weert.

Volgens WML ontstond de lekkage aan de waterleiding omstreeks 13.45 uur. Een monteur is ter plaatse om het probleem te verhelpen. Enkele huishoudens zitten zonder kraanwater en andere huishoudens hebben hinder van een lage waterdruk.

WML verwacht dat de problemen voor 16.00 uur verholpen zullen zijn.

3 REACTIES

  1. Tis weer eens zo ver. Hoe vaak gaat dit in Weert nog gebeuren. Het blijft maar aan de gang met gebroken waterleidingen. Wil moet dit eens goed oplossen zo dat dit niet meer gebeurd

  2. De leidingen in Weert worden versneld gesaneerd volgens WML heb ik me laten vertellen. De ellende is echter dat dit niet in één keer gaat want er zal toch water moeten zijn. Op dit moment ligt er daardoor een netwerk dat bestaat uit een mengelmoes van nieuwe en oude leidingen. Als door een lek in de oude leidingen de druk wegvalt krijgen oude koppelingen een stukje verderop een knal. Zodra de druk er weer op komt zijn die koppelingen verzwakt en een waarschijnlijke plaats voor een nieuw lek. Een kettingreactie dus. Helaas, maar dikke kans dat het in de komende dagen in Groenewoud weer mis gaat…

Comments are closed.