Weert gaat kinderlintjes uitreiken

Algemeen Weert 1 reactie 2 min. leestijd

De gemeente Weert gaat kinderlintjes uitreiken aan kinderen die iets bijzonders voor de maatschappij hebben gedaan. Hiermee worden zij beloond voor hun goede werk tegenover andere mensen of voor een door hen geleverde prestatie. Burgemeester Jos Heijmans: “Met de kinderlintjes kunnen we kinderen stimuleren om iets te betekenen voor anderen en om het uiterste uit zichzelf te halen.”

Het idee voor de kinderlintjes werd eind 2018 geopperd in een motie van de raad. Zij vroegen het college van B&W om met een voorstel te komen.

Bijzondere prestatie

Het kinderlintje is een onderscheiding voor kinderen in de gemeente Weert in de leeftijd van 6 tot en met 18 jaar. Kinderen kunnen een lintje krijgen wanneer zij zich belangeloos hebben ingezet voor de maatschappij, wanneer zij zich op enige wijze verdienstelijk hebben gemaakt, of wanneer zij een bijzondere prestatie hebben geleverd.

Kinderen voordragen voor een lintje

De directie van een school, oudercommissie, vereniging en een vertegenwoordiger van een maatschappelijke organisatie kunnen kinderen voordragen. De burgemeester beoordeelt welke kinderen een lintje krijgen. Dit gebeurt aan de hand van 3 criteria: moedig gedrag, sociaal gedrag en een opvallende sportieve, culturele of maatschappelijke prestatie. De burgemeester vraagt hierover advies aan het college van B&W.

De eerste lintjes worden in 2020 uitgereikt. Dit gebeurt in principe op de laatste woensdagmiddag voor de lintjesregen. Aanvragen moeten voor 1 december 2019 worden ingediend. Voor meer informatie en het aanvraagformulier kunt u contact opnemen met Monique Hulsbosch. Dit kan door te mailen naar [email protected] of door te bellen naar (0495) 575 000.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie