Vrachtwagens vol creativiteit

(Foto’s) Leerlingen van verschillende basisscholen uit de regio hebben de afgelopen weken op interactieve wijze mogen deelnemen aan een techniekproject in samenwerking met het Spark Tech Lab en het bedrijf TAL Techniek in Weert.

De leerlingen kregen een gastles van mevrouw Princen van TAL Techniek en mochten daarna het bedrijf, dat laadbakken voor vrachtwagens bouwt, bezoeken. Na een uitleg over de eisen die gesteld worden aan een vrachtwagen mochten de leerlingen zelf in groepen aan de slag om een vrachtwagen te bouwen. De meeste creaties werden thuis nog verder afgewerkt om het resultaat in de finaleronde te kunnen presenteren voor een deskundige jury.

Woensdagochtend vond de grote finale plaats van het techniekproject. Bij het Spark Tech Lab werden de creaties getoond aan de jury. Er werd o.a. gelet op het gebruik van gerecyclede materialen, creativiteit en het maatschappelijk belang wat het project kan bijdragen in de samenleving.

De Patatekes van OBS De Klimop uit Nederweert ging er met de winst vandoor.

Bekijk een sfeerimpressie van de finale.