Match-tea heeft, mede dankzij tientallen sponsoren en donateurs, een fantastisch eindbedrag kunnen overhandigen aan Stichting Matchis. Vrijdagavond werd een cheque van maar liefst € 7150,- gepresenteerd!

De vriendinnengroep van Janne (23) serveerde tijdens twee uitverkochte ‘Match-tea’s’ compleet verzorgde high-tea’s voor het goede doel. Door enkele aanvullende acties, zoals het verkopen van dozen wijn, is het bedrag verder opgelopen. Het idee van de actie was ontstaan nadat Janne afgelopen zomer voor de tweede keer werd gediagnostiseerd met leukemie, waarna een stamceltransplantatie noodzakelijk was.

“Ik ben ontzettend trots op het resultaat!” zegt Janne. “We hadden van tevoren niet van dit bedrag durven dromen. Maar de steun voor onze actie was overweldigend, heel veel mensen wilden hun steentje bijdragen. Hartverwarmend hoe Stramproy en omgeving onze actie hebben ondersteund!”

Stichting Matchis registreert en typeert stamceldonoren en met het opgehaalde bedrag kunnen ruim 200 nieuwe donoren worden vastgelegd. Leukemiepatiënten zijn vaak afhankelijk van zo’n stamceldonor. Door nieuwe stamcellen te krijgen is er goede kans op genezing. Maar niet iedereen kan zomaar donor zijn van een patiënt; de kans op een ‘match’ is erg klein. Het is daarom van belang dat er zoveel mogelijk donoren geregistreerd zijn, zodat de kans op een match – en dus op genezing – groter wordt.

Mensen die de actie een warm hart toedragen kunnen op www.match-tea.nl nog een bedrag doneren.