Phil I en Sep II in het Plevuûze Paad

(Foto’s) Zaterdag 16 februari onthulden de Rogstaekers Aod Preense de plavuis van de vastelaovendjprinsen van 2018: Phil I en Sep II. De nieuwste plavuis in de Rogstaekers Aod Preense Plevuûze Paad.

De onthulling vond plaats op de hoek van de Stationsstraat en de Boermansstraat in Weert. Het winnende ontwerp voor de plavuis van 2018 is van Janne Weijers van OBS Molenakker, de school waar jeugdprins Sep II in 2018 op school zat. De oud-prinsen Phil I en Sep II hebben een presentatie verzorgd op school. Daarna zijn de leerlingen onder begeleiding van een vakdocente van Rick / Marktplaats Ku+Cu aan de slag gegaan met een ontwerp.

Ieder jaar wordt tijdens de Rogstaekers Aod Preensedag een nieuwe plavuis toegevoegd aan de Rogstaekers Aod Preense Plevuûze Paad, een wandelroute door de Weerter binnenstad. Inmiddels liggen er al meer dan 75 unieke plavuizen.

In november 2014 hebben de Aod Preense een prachtige full colour wandelgids uitgegeven, waarin de gehele wandelroute met allerlei aanvullende en toeristische informatie staat beschreven. De gids is o.a. te koop bij de VVV (Bruna).

De meest actuele informatie over de Plevuûze Paad en de Rogstaekers Aod Preense Club is beschikbaar op de website www.aodpreense.nl.